• Curierul de Hâncești

Un grup de tineri au evaluat accesibilitatea trotuarelor şi trecerilor de pietoni din Hânceşti


În data de 27 octombrie curent, membrii grupului de iniţiativă din Hânceşti „De la Drept la Acţiune”, în parteneriat cu Asociaţia „MOTIVAŢIE” din Moldova şi împreună cu opt voluntari, dintre care cinci cu nevoi speciale, au evaluat condiţiile de accesibilitate la trotuarele şi trecerile de pietoni din mun. Hânceşti.  Totodată, aceştia au realizat 50 de chestionare de opinie în rândul trecătorilor în ceea ce privește accesibilitatea străzilor din municipiu și au colectat semnături pentru a depune un demers comun, cu scopul de a fi alocat în 2018, buget care să asigure accesibilitate calitativă străzilor pietonale din mun. Hâncești.


  Acțiunea publică are loc în premieră în or. Hâncești și are menirea de a atrage atenția cetățenilor, dar și autorităților, la necesitățile persoanelor cu mobilitate redusă, pentru a face cât mai vizibile în oraș persoanele cu dizabilități, persoanele în etate și părinții cu copii mici în cărucior. Organizatorii evenimentului speră că autoritățile locale vor lua în considerare măsuri pentru îmbunătățirea infrastructurii stradale, preluând bunele practici europene pentru toate categoriilor de cetățeni, cu și fără dizabilități.


Evenimentul a fost posibil datorită sprijinului financiar acordat de Gas Natural Fenosa și ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

1 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco