• Curierul de Hâncești

Un medalion de carte - dedicat lui Dumitru Matcovschi

Joi, 18 aprilie, la Colegiul de Construcţie Hânceşti în incinta sălii de lectură, a avut loc medalionul de carte dedicat lui Dumitru Matcovschi. Elevii au recitat poezii, au interpretat cântece şi au înscenat scene din operele marelui scriitor moldovean Dumitru Matcovschi. Scopul organizării acestei serate a fost familiarizarea şi sensibilizarea tinerii generaţii cu operele clasice ale poeţilor noştri.


Dumitru Matcovschi a fost un poet, prozator, academician, publicist şi dramaturg din Republica Moldova, membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Este recunoscut în critica literară pe plan internaţional şi reprezintă un simbol al mişcării de renaştere naţională din Basarabia. El este autorul a peste 50 de volume de poezie, proză şi piese de teatru. Unele din creaţiile sale au fost traduse în rusă şi lituaniană.


„Tinerii din ziua de azi din ce în ce mai puţin citesc operele clasice ale neamului nostru. Din cauza aceasta am organizat această serată pentru a aduce la inima elevilor operele clasice ale marilor poeţi moldoveni. Dacă nu noi vom face aceasta, atunci cine?” – a declarat Maria Ungureanu, bibliotecara Colegiului de Construcţie şi organizatoarea acestei serate.


Reamintim că în noiembrie 2013, Parlamentul Republicii Moldova a declarat anul 2014 „Anul Dumitru Matcovschi”. Iar la un an de la moartea poetului, a fost anunţat că în Vadul Raşcov, satul de baştină al poetului, va fi instalat un monument în memoria acestuia.

Aurel VICLIUC

14 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco