• Curierul de Hâncești

Un nou post de salvatori şi pompieri la BobeicaLa 28 august, de Adormirea Maicii Domnului, care de altfel este şi hramul c. Bobeica, un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat aici în localitate, stație care a fost edificată din temelie de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în colaborare cu autoritățile publice locale.

La ceremonia oficială de deschidere a postului au fost deputaţii Alexandru Botnari şi Ghenadie Buza, şeful IGSU Mihail Harabagiu, primarul c. Bobeica Lilian Musteaţă şi reprezentanţi ai autorităților publice locale care au contribuit la edificarea postului. Postul de salvatori și pompieri voluntari va asigura forța primară pentru intervenții în diverse situații de risc. Acesta va oferi siguranța pentru mai mult de 12000 mii de localnici din cele 8 localități din raionul Hâncești: Bobeica, Ciuciuleni, Drăgușeni, Drăgușenii Noi, Stolniceni, Dahnovici, Șipoteni și Horodca.

În cadrul postului vor activa peste 20 de pompieri voluntari civili. Instruirea acestora a fost efectuată de către specialiștii din cadrul IGSU, care și pe viitor vor acorda asistența necesară metodică și practică pompierilor voluntari, pentru ca aceștia să poată interveni în situații de urgență la un nivel profesionist. Mai mult, salvatorii care vor activa în cadrul postului au primit echipamentul, dar și o autospecială de intervenție din partea IGSU în cadrul proiectului cu pompierii voluntari din Austria. Conform informației IGSU, acesta este al cincizeci și treilea post de salvatori și pompieri voluntari deschis în Republica Moldova cu susținerea autorităților publice locale.P.S. În aceiaşi zi, autorităţile locale au organizat deschiderea oficială a complexului de joaca pentru copii și sfințirea grădiniței de copii „Ghiocel” din comună.

22 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco