• Curierul de Hâncești

Vântul de luni a produs pagube minore în r. Hânceşti

Luni, 24 februarie, pe întreg teritoriul ţării a fost emis Cod portocaliu de vânt puternic. Deşi în multe localităţi din R. Moldova au fost doborâţi copaci, avariate maşini şi smulse acoperişurile unor clădiri, Direcţia Situaţii Excepţionale Hânceşti nu a raportat pagube majore pe teritoriul raionului nostru.

Parbrize stricate, copaci doborâţi, panouri publicitare deteriorate şi antene satelit în cădere liberă sunt doar câteva dintre consecinţele nefaste pe care le-a avut vântul puternic în capitală, dar şi alte regiuni al ţării. Unele instituţii au rămas fără foile de ardezie de pe acoperiş sau chiar buc[‘I din structura acestuia, un exemplu elocvent fiind şcoala din com. Tohatin, mun. Chişinău, a cărui acoperiş, în bună parte, a fost smuls de vânt şi doborât la pământ. Din fericire, nu a avut nimeni de suferit.

Potrivit surselor din cadrul DSE Hânceşti, în r. Hânceşti nu s-au înregistrat pagube, decât câteva foi de ardezie smulse de vânt de pe unele clădiri din municipiu, între care şi căminele Şcolii Profesionale şi unele blocuri locative. De asemenea, vântul puternic a lăsat fără energie electrică câteva localităţi, defecţiunile fiind înlăturate în scurt timp.

Elena ZAIŢEV

22 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco