• Curierul de Hâncești

„Vă recomand să folosiţi produse calitative pentru ten și să recurgeți cel puțin o dată pe lună

„Vă recomand să folosiţi produse calitative pentru ten și să recurgeți cel puțin o dată pe lună la proceduri cosmetologice profesionale la salon”


Recomandări oferite de cosmetologul Anastasia Mihalache din or. Hânceşti- O piele sănătoasă şi frumoasă este cartea de vizită a oricărei femei. De ce trebuie să mergem la cosmetolog?

- În cazul deshidratării pielii, a acneei, a ridurilor, e indiscutabil să mergem la cosmetolog. Totuși, dacă nu avem probleme grave sau vizibile, trebuie să consultăm un cosmetolog sistematic. De ce avem nevoie de acest lucru? Să pornim de la faptul că îmbătrânirea prematură, probleme ale tenului, deshidratare, pot fi prevenite datorită modului sănătos de viață și îngrijirii corecte a acestuia, iar vizita o dată pe lună la un cosmetolog devine una esențială. Vizita la cosmetolog nu depinde de vârsta, ci de atitudinea dumneavoastră faţă de ten şi ce probleme trebuie tratate sau prevenite.


- Ce presupune vizita la cosmetolog?

- Vizita la cosmetolog, în primul rând presupune o consultație, unde specialistul va examina pielea, va face cunoștință cu problemele de sănătate pe care le aveți și care pot influența tenul, dar și procedurile de care veți beneficia. Potrivit situaţiei, în cazul unor suspiciuni, cosmetologul vă va îndrepta la un dermatovenerolog pentru analize sau chiar după un tratament. Ulterior, cosmetologul vă va recomanda tratamente și proceduri potrivite problemelor pe care le aveți. Rezultatul vizitei în cabinetul cosmetologic trebuie întărita prin rutina zilnică de îngrijire a pielii la domiciliu, de fapt aceasta este esenţială pentru a avea un ten sănătos.


- Cum trebuie să avem grijă de tenul nostru în sezonul rece?

- Iarna, atunci când temperaturile scad sub zero grade Celsius, pielea are cel mai mult de suferit deoarece crapă, se înroşeşte şi se usucă. Astfel, tenul are nevoie de o îngrijire specială în acesta perioadă a anului.

Accentul trebuie pus pe hidratare, pentru că aerul rece usucă foarte mult pielea. Principalul efect al sezonului rece asupra pielii este uscarea acesteia, denumită medical xeroza cutanata. - Cum ar trebui să fie cremele pentru timpul rece în comparație cu cele pe care le folosim vara?

- În general, iarna ar fi bine să schimbăm crema de zi şi/sau de noapte. Eu le reamintesc mereu clientelor mele, că textura cremelor este precum textura hainelor, mai lejeră vara şi mai bogată, mai cremoasă iarna.

În sezonul rece se recomandă cremele mai hrănitoare bogate în vitamine și antioxidanți, iar produsele folosite în funcţie de tipul de ten ne ajută să îl regenerăm și să-l menținem hidratat. Neapărat se ține cont de tipul pielii , dacă vorbim despre pielea uscată sau normală se recomandă pe timp de noapte cremă cu vitamina E, A, F , dar pe timp de zi o cremă mai consistentă. Dacă avem un ten gras se recomandă cremele mai ușoare, mai emoliente, bogate în antioxidanți și minerale. Acordaţi atenţie sporită protecţiei solare. Chiar daca este iarnă, nu înseamnă că nu mai este necesara utilizarea produselor cu factor de protecţie.


- Ce proceduri ne ajută tenul să rămână hidratat și să fie mai puțin afectat de temperaturile scăzute?

- Dacă recurgem la proceduri de îngrijire a tenului pe timp de iarnă pentru a preveni uscarea și deshidratarea, în cabinetul cosmetologic recomand procedurile de hidratare profundă cum ar fi: Curățirea tenului - procedura de bază care se recomandă de făcut înainte de a începe oricare tratament facial. Prin curățire, noi înlăturăm toate surplusurile de murdărie din pori, astfel toate ingredientele vor putea pătrunde mai profund în piele și vor avea un efect mai bun. Microdermabraziunea cu diamante - această procedură îndepărtează resturile de piele, imperfecţiunile, urmele rănilor şi pigmentaţia nedorită a pielii, ameliorează ridurile fine. Efectuarea procedurii urmată de produse de îngrijire ale pielii, ce penetrează astfel mult mai uşor stratul de la suprafaţa acesteia, ajungând la nivelul dermului, ajută la hidratarea pielii, restabilirea activităţii celulare şi refacerea sa. După procedură, pielea rămâne curata, strălucitoare, netedă şi cu aspect sănătos. Pilingul chimic - este o metodă de întinerire facială care presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanţe chimice, având rolul de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea celulară. Oxigenul hiperbaric - introduce în straturile profunde ale pielii substanţe benefice precum: vitaminele A, C, E, acid hialuronic, antioxidanţi, collagen, adaptate nevoilor fiecărui ten. Substanţele hrănitoare sunt difuzate, cu o anumită presiune, pe piele şi împinse în adâncimea dermului, printr-un flux continuu de oxigen. Procedura stimulează funcţiile vitale ale pielii. Tratament cu dermopen - este efectuat pentru a stimula celulele pielii să realizeze o noua regenerare. Rezultatul este crearea de noi straturi de țesut de fibre de elastină și colagen, precum și o îmbunătățire a aportului de sânge. Masajul facialefectuat cu creme bogate în vitamine. Măștile hrănitoare și măștile alginate.

- Cum îngrijim pielea din jurul ochilor?

- Pielea din jurul ochilor este mai subţire şi mai sensibilă şi îşi pierde supleţea şi elasticitatea mult mai repede. Ridurile apar mai întâi în jurul ochilor, sub forma unor linii fine, de aceea este indicat să folosim produse create special pentru această zonă. Produsele pentru zona din jurul ochilor trebuie să conțină ingrediente cu proprietăți calmante, reparatoare, hidratante, cum ar fi antioxidanții, peptidele, vitamine.


- Cum îngrijim buzele în sezonul rece?

- Deşi vă pare straniu, protecția buzelor este mai importantă decât protecția tenului. Buzele sunt foarte sensibile, iar vântul și temperaturile scăzute din timpul iernii le pot afecta foarte mult. Balsamul de buze nu trebuie să lipsească din rutina de frumusețe. Acesta trebuie aplicat ori de câte ori simți nevoia. Untul de shea este intens hidratant, așa că în timpul sezonului rece poate deveni prietenul tău cel mai bun. De asemenea, iarna folosește rujuri intens hidratante pentru a oferi buzelor hidratarea necesară.

Și mai important de ținut minte e să folosești și pentru buze produse cu SPF. Pentru că acestea au nevoie de protecție împotriva razelor nocive ale soarelui și pe timp de iarnă.


- Cum ne protejăm mâinile iarna?

- Îngrijirea mâinilor este la fel de importantă ca îngrijirea tenului și a gâtului, aşa cum sunt locurile care arată semnele de îmbătrânire.

Pe timp de iarnă, acestea sunt expuse la frig și la temperaturi scăzute. Astfel, pielea se usucă și poate crăpa ușor. Trebuie să aveţi grijă să purtaţi mănuși de fiecare dată când ieşiţi afară. După ce vă spălaţi pe mâni, aplicaţi o cremă hidratantă. Un alt sfat important pentru menținerea mâinilor hidratate este să nu le spălaţi cu apă fierbinte.

În acest context, vă recomand să folosiţi produse calitative pentru ten și să recurgeți cel puțin o dată pe lună la proceduri cosmetologice profesionale, la salon, în funcție de nevoile tenului dvs. Iar rezultatul nu va întârzia să apără și să mențină frumusețea și longevitatea unui aspect perfect al tenului. Cu mult drag, vă aştept în salonul Beauty Concept pentru a fi cele mai răsfățate într-o atmosferă caldă și liniștită, amplasat pe adresa: or. Hânceşti, str. 31August 6A, sau pe Istagram @cosmetolog_anastasia01.


Sărbători fericite şi un Crăciun de neuitat alături de cei dragi!0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco