• Curierul de Hâncești

Valeriu Duminică s-a clasat pe locul şapte la Judo Grand – Prix Almaty 2016

În perioada 13 – 15 mai s-a desfăşurat Judo Grand – Prix Almaty 2016 în Kazahstan, Almata. Republica Moldova a fost reprezentată de doi sportivi din Hânceşti.

Lotul naţional a fost reprezentat de cei mai buni sportivi din Hânceşti, Valeriu Duminică şi Dorin Goţonoagă. Alături le-a fost antrenorul Ilie Buiuc care i-a susţinut pe tot parcursul competiţiei.


Primul meci în preliminare l-a susţinut Dorin Goţonoagă cu englezul Owen Livesey, cu puţină prioritate a învingând englezul. 


Valeriu Duminică în primul meci îl învinge, prin ippon, pe polonezul Lukasz Blach. Cu sportivul dat a luptat şi în alte competiţii internaţionale. În cel de-al doilea meci, Valeriu Duminică a luptat cu belgianul Joachim Bottieu, judocan foarte puternic. În ultima secundă a meciului, judocanul hânceştean reuşeşte să efectueze o aruncare notată cu Iuko, Valeriu fixându-l pe adversar 20 de secunde, ulterior obţinând victorie prin ippon.


Al treilea meci îl cedează italianului Matteo Marconcini, iar în recalificări susţine un meci cu judocanul mongol Dagvasuren Nyamsuren, Valeriu cedându-i şi clasându-se pe locul VII la Grand – Prix Almaty 2016.


Mai târziu Valeriu Duminică a postat pe pagina sa de socializare următoarele: „După clasarea pe locul 7 la Judo Grand – Prix Almaty 2016, pot să confirm că visul meu de 20 ani de muncă a devenit realitate, sunt calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016! Mulţumesc pentru încredere şi răbdare părinţilor mei, antrenorilor Ilie Buiuc şi Mihai Buiuc şi persoanelor care au fost alături de mine!”


Menţionăm că Valeriu Duminică s-a calificat la Jocurile Olimpice şi în perioada 5 – 21 august va reprezenta Republica Moldova în Rio de Janeiro, Brazilia.Elena Golubnic

1 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco