• Curierul de Hâncești

Valeriu Duminică pe locul 5 la europenele de judo

Judocanul Valeriu Duminică din or. Hânceşti, discipolul antrenorilor Mihai şi Ilie Buiuc,  s-a clasat pe locul 5 la Campionatul European de la Kazan. Aceasta după ce a repurtat patru victorii şi a suferit două înfrângeri.


Învinşii săi au fost, în ordine, Konstantins Ovchinikovs (Letonia), Adrian Nasiemnto Lorenzo (Spania), Srdjan Mrvajevic (Muntenegru) şi Jaromir Musil (Cehia). În optimi, acesta i-a cedat viitorului finalist Avtandil Tchrikishvili, georgianul fiind şi campion mondial. În meciul pentru medalia de bronz, Duminică i-a cedat lui Ivaylo Ivanov, bulgarul reuşind să-l învingă la aceste europene şi pe Nicon Zaboroşciuc.


  Prin evoluţia sa de la Kazan, Valeriu Duminică s-a apropiat şi mai mult de Jocurile Olimpice de la Rio, din perioada 5-21 august. Mândri de performanţele lui se arătă antrenorii Emeriţi ai R Moldova Mihai şi Ilie Buiuc, care îl pregătesc pentru jocurile olimpice, şi care potrivit lor, cred foarte mult în el, calificându-l drept un sportiv de performanţă capabil să demonstreze o prestaţie excepţională în lupte.


   „Cele 6 meciuri de judo de la Kazan care au debutat într-o singură zi, evident, că au fost puţin mai dificile pentru mine din punct de vedere psihologic, în lupte fiind încadraţi sportivi foarte puternici, de aceea fiecare luptă, după cum îmi spunea şi antrenorul Ilie Buiuc, îmi părea ca ultima, ne-a declarat pentru CURIER Valeriu Duminică. Dar, datorită faptului că m-am antrenat foarte bine, am obţinut nişte rezultate meritorii. Acum mă pregătesc intensiv pentru alte două turnee – Grand Slam Bacu, ce va avea loc în perioada 6-8 mai şi Grand Prix Almata, Kazaxstan, organizat în perioada 13-15 mai, care sunt ultimele două turnee de calificări pentru jocurile olimpice”- a încheiat Valeriu, specificându-ne că este dispus spre noi performanţe.Zina Chirinciuc

Stagiară

2 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco