• Curierul de Hâncești

Verde-n Ochi...Revenim la problema maidanezilor!

Acum trei săptămâni, la rubrica „În gura presei”, am abordat o problemă sensibilă pentru mun. Hânceşti, şi anume referitoare la pericolul asociat prezenţei câinilor maidanezi pe străzile oraşului, în apropierea blocurilor locative şi a instituţiilor de învăţământ. Deşi mulţi cititori ne-au susţinut că am tratat acest subiect, unii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că, cică, pe parcursul celor 16 ani de existenţă a ziarului, n-am vorbit niciodată despre câinii vagabonzi din oraş. M-am simţit vizată direct, întrucât am abordat de multe ori acest subiect, ba chiar am trâmbiţat, îndemnând autorităţile să ia măsurile de rigoare, or aceştia pun în pericol viaţa şi integritatea cetăţenilor, în mod special a copiilor, raportând chiar cazuri când unii câini au agresat copii care veneau sau se duceau la şcoală. Am vorbit despre această problemă nu doar eu, dar şi colegii mei din redacţie, în mod special în cadrul rubricilor „În gura presei”, „Verde-n ochi” şi „Vox populi”, de aceea i-aş îndemna pe cei care ne reproşează lipsa interesului faţă de acest subiect să citească ziarele cu atenţie înainte de a se expune atât de vehement.

O situaţie practic scăpată de sub control a ajuns să fie pe strada Chişinăului, unde o haită de câini, de 10-15 animale, este foarte „activă”. După publicarea articolului sus-menţionat, mulţi părinţi s-au sesizat, trimiţând comentarii şi poze vizavi de acest subiect. Voi cita doar câteva: „În oraşul nostru chiar e o problemă cu câinii maidanezi, trebuie cumva autorităţile să se implice, nu-mi văd copiii în siguranţă atunci când practic pe la toate colţurile stau câini, cred că mulţi părinţi sunt indignaţi de acestă situaţie...”, „Copiii nu pot merge cu bicicletele, câinii se iau după ei, dar şi pe jos este periculos. E o haită foarte mare, chiar şi mie mi-e frică, ce să mai zic de un copil...”, „Demult trebuia ridicată întrebarea, e imposibil de trecut strada Chişinăului. Începe şcoala şi pe acolo zilnic vor trece copii iar ei, după câte ştiţi, aleargă, se joacă. La noi se iau măsuri doar după ce se întâmplă ceva. Păcat că pe toţi îi frământă, dar nimeni nu întreprinde nimic”.

Acum vreau să dau nişte repere, pentru cei care consideră că noi am tăcut, probabil din considerentul că am putea „supăra” autorităţile locale, or aşa am înţeles din insinuări: citiţi CURIERUL din 24 mai 2019, 16 martie 2018, 16 noiembrie 2018, 10 februarie 2017 şi lista poate continua. Noi nu ne supărăm, deşi am fi îndreptăţiţi, din contră, ne bucurăm că putem capta atenţia şi suscita interesul, fie şi prin comentarii acide la adresa noastră. Vă mulţumim că reacţionaţi, poate măcar în aşa fel se va ajunge să fie luate măsurile de rigoare, dar vă îndemnăm, totodată, să faceţi comentarii constructive, să distribuiţi postările care v-au plăcut de pe pagina de Facebook a ziarului şi să veniţi cu sugestii şi propuneri concrete sau chiar cu soluţii în ajutorul celor care trebuie să-şi facă treaba, dar nu şi-o fac. Ca să putem spune că, după 16 ani de „trâmbiţare”, în sfârşit, s-au luat măsuri şi noi suntem cei care am pus umărul într-o oarecare măsură pentru ca lucrurile să fie făcute aşa cum trebuie. Nu venim cu soluţii, deoarece aceasta e de competenţa autorităţilor şi a organelor abilitate, căci şi aşa am fost sfidaţi că incităm la intolereranţă şi rele tratamente faţă de animale. Nicidecum nu am făcut aceasta, nici măcar nu am insinuat vreo măsură extremă. Fiţi atenţi când aruncaţi săgeţi cu otravă la capăt! Înainte de aceasta, pregătiţi bagajul cu argumente!


Elena ZAIŢEV

25 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco