• Curierul de Hâncești

Verde-n Ochi: Raionul are nevoie de specialişti cu studii


Săptămâna trecută, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hânceşti (AOFM) a organizat o nouă ediţie a Târgului locurilor de muncă, eveniment tradiţional, în cadrul căruia agenţii economici din raionul Hânceşti şi organizaţiile care duc lipsă de angajaţi vin cu oferte de muncă în speranţa că şomerii aflaţi la evidenţa AOFM vor fi interesaţi de locurile vacante propuse. Dacă în alţi ani, la Târg participau în mare parte antreprenori care aveau nevoie de braţe de muncă necalificate, fără studii sau, uneori, doar cu studii de specialitate, de data aceasta lucrurile au stat altfel.

Mulţi agenţi economici au nevoie disperată de vânzători în unităţile comerciale, aceste posturi scoase „la bătaie” fiind printre cele mai multe la număr. Dar asta nu este o noutate. Noutatea constă în faptul că raionul are nevoie de specialişti cu studii superioare (şi studii superioare incomplete). După ce au încercat toate posibilităţile de recrutare a forţei de muncă, organizaţiile au apelat şi la serviciile Târgului, în speranţa ca măcar cineva să solicite un loc de muncă propus de acestea.

De exemplu, SRL „Arsto Test” are nevoie de expert tehnic care să posede studii superioare în domeniul transportului, Inspectoratul de Poliţie necesită ofiţeri de urmărire penală, şefi de post, ofiţeri superiori de sector, subofiţeri servicii de patrulare, grădiniţele au nevoie de educatori şi ajutori de educatori (în raion e mare criză la acest capitol), SRL „Electrostrat” caută electromontori, aparatul preşedintelui raionului – specialişti superiori şi specialişti cu studii superioare în construcţie, administraţie şi economie, iar ATC „Agrotehcomerţ” – ingineri şi manageri de vânzări, băncile - de casieri etc.

Poliţia de Frontieră, ce duce lipsă de inspectori care să activeze la Vama Leuşeni, vine cu propuneri şi mai atractive – oferta de admitere la Centrul de Excelenţă în Securitatea Frontierei, profilul Jurisprudenţă, studiile, cazarea, echipamentul şi alimentarea fiind oferite gratis. Bonusul nu este deloc de neglijat – un loc de muncă asigurat după absolvire.

Chiar dacă angajatorii vin cu oferte tentante – cursuri de calificare/recalificare din contul întreprinderii, pachet social, telefon de serviciu, posibilităţi de promovare şi chiar salariu atractiv, cetăţenii nu se grăbesc să dea curs invitaţiilor. Probabil, consideră că e mai comod să profite de statutul de şomeri (care le asigură un venit fără să muncească) sau nu se simt motivaţi de salariile oferite, volumul de muncă etc.

Care n-ar fi motivul invocat, cert este că nu prea se împiedică nimeni să dea buzna pentru a se angaja. Cei mai mulţi şomeri (cu statut oficial) fac parte din categoria celor fără studii şi fără calificare, care nu sunt încântaţi să se angajeze la lucru în centrul raional, întrucât trăiesc undeva la sat. Astfel, practic orice structură – de stat sau privată – duce lipsă de specialişti. În lipsa lor, evident, nici productivitatea muncii nu este la nivel. Ca şi lanţul în care verigile lipsesc, fiind înlocuite cu ceva mai fragil – trăinicia şi eficienţa acestuia nu mai sunt cum ar trebui să fie…

Până lucrurile se vor redresa, legăm tei de curmei şi mergem mai departe. Rezultatul se va vedea în timp. Deja începe să se vadă…


Elena ZAIŢEV

34 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco