• Curierul de Hâncești

Visul poate deveni realitate


Orice copil visează să ajungă mare, să descopere tainele lumii înconjurătoare, să nu-i lipsească nimic, să cunoască succesul. Cristina Vintilă este tânăra care a reuşit să-l afle de-a lungul vremii, regăsindu-se în poezie. 


În ediţia de azi vă propunem să o cunoaşteţi pe Cristina Vintilă, adolescenta care a dus faima raionului la nivel republican şi chiar internaţional. Şi-a făcut studiile la Gimnaziul Oneşti. Recent a absolvit cu brio clasa a IX-a. Totuşi, nostalgia anilor de şcoală o urmăreşte încă. Pe parcursul anilor şi-a manifestat talentul păşind în lumea poeziei. 


“Poezia este lumea feerică în care suferim, iubim şi noi lumi cucerim. Acest tainic univers m-a încurajat şi mi-a demonstrat că visul poate deveni realitate”, ne-a spus Cristina.


Poeziile lui Grigore Vieru i-a marcat viaţa. Ele i-au trezit un imens interes faţă de lectură. A debutat în calitate de bun declamator cu poezia “Legământ” în clasa a VI-a. A dat dovadă de talentul ei prin participările în cadrul săptămânii limbii române cu recital din creaţia lui Eminescu şi Vieru. Declamarea poeziilor a motivat-o profund să înţeleagă trăirile eroului liric, să redescopere tainele cuvântului scris. Călătoria în lumea poeziei a continuat cu un alt succes care i-a marcat cariera de bun orator.


A participat câţiva ani la rând la concursul Raional al Declamatorului, unde a reuşit să transmită trăirile eroului liric din poezia contemorană. Faptul că atunci i s-a oferit menţiune şi mai mult a motivat-o să muncescă pentru a obţine succese şi mai mari. La scurt timp a participat la concursul internaţional “Micul Prinţ” şi concursul internaţional de poezie “Renata Verejanu” la care a fost apreciată cu locul II. Recent a participat la concursul republican “ARS ADOLESCENTINA - 2017”, recital poetic.


 Evenimentul a avut loc la biblioteca “Ovidius” din capitală. La această ediţie, 38 de copii talentați, printre care şi eroina noastră, au recitat din creația scriitorului Arcadie Suceveanu. 


„Mă bucură faptul că am reuşit să dovedesc celor prezenţi la concursuri că o poezie poate fi trăită şi recitată frumos. Mi-am demonstrat şi mie însumi că muncind pot să am succese. Îi mulţumesc mult şi profesorului de limba şi literatura română, dl Sergiu Ştefan care mi-a fost îndrumătorul pe calea succesului la care am ajuns”, a mai adăugat adolescenta. 


Noi îi dorim succese în continuare, iar de faptul că raionul nostru are tineri de care se poate mândri vă vom convinge în cadrul rubricii “tinere talente” şi în alte ediţii. 



Vlad Manole

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco