• Curierul de Hâncești

Viticultorii şi pomicultorii – instruiţi direct în câmp

La finele săptămânii trecute, Direcţia Agricultură şi Alimentaţie Hânceşti a desfăşurat două seminare teoretico-practice pentru pomicultori şi viticultori, cu participarea specialiştilor în domeniu.

Joi, 7 februarie, Direcţia Agricultură a desfăşurat seminarul cu tema: „Particularităţile curăţitului în livezi în condiţiile anului 2019”, direct în câmp, într-o livadă din primăria Logăneşti. Atât partea teoretică, cât şi cea practică a fost prezentată de către Sergiu Popa, lector superior universitar.

A doua zi, a avut loc un seminar desfăşurat în exploataţia viticolă în GŢ „Nicolae Gîlcă” din s. Fundul Galbenei, cu tema: „Tăiatul în uscat a viţei-de-vie în condiţiile anului 2019”. Seminarul a fost deschis de către şeful Direcţiei Agricultură şi Alimentaţie Hânceşti Ion Sîrbu, care a menţionat aspecte importante ce ţin de viticultura raionului. Participanţii prezenţi la eveniment, veniţi din majoritatea localităţilor raionului, au manifestat un viu interes pentru prezentarea practică, efectuată de către lectorul Vasile Bieşu, consultant naţional în viticultură. Viticultorii au avut posibilitatea să facă schimb de păreri şi de experienţă, să primească răspunsuri calificate la întrebările care îi frământă vizavi de tema abordată, astfel încât să fie gata să aplice cu succes în practică cunoştinţele acumulate în cadrul seminarului.

Elena ZAIŢEV

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco