• Curierul de Hâncești

Vlad Plahotniuc, fondatorul „Edelweiss”: Extindem campania „O nouă viață” în 24 de maternități

Fondatorul „Edelweiss”, Vlad Plahotniuc, a anunțat miercuri la Hâncești extinderea campaniei „O Nouă Viață”, în alte 20 de maternități. Astfel, în total, 24 de maternități din Moldova vor fi incluse în programul care oferă mamelor un sprijin, odată cu nașterea bebelușului. Cutia-cadou, cu lucruri de primă necesitate în primele luni de viață ale copilului, va fi oferită tuturor mămicilor din aceste maternități.


Miercuri, la Centrul Perinatologic din Hâncești, fondatorul Fundației „Edelweiss” a venit cu daruri pentru soții Pruteanu, care au primit cu bucurie recenta venire pe lume a unui nou membru al familiei lor – un băiețel numit Daniel.

Vlad Plahotniuc i-a felicitat pe părinți, oferind flori proaspetei mămici, dar și o cutie „Edelweiss”, care conține lucruri necesare pentru îngrijirea nou-născuților. Cu acest prilej, fondatorul Fundației „Edelweiss” a anunțat că proiectul „O nouă viață”, de oferire a cutiilor-cadou pentru nou-născuți, se va extinde în toată Republica Moldova.


„Am întâlnit și aici o familie fericită. Noi ne dorim, prin gestul nostru, prin această campanie, să aducem o contribuție mică la bucuria lor. Și în felul acesta, spunem micuților „Bun venit pe lume”, a declarat Vlad Plahotniuc. Fondatorul „Edelweiss” a felicitat, de asemenea, medicii și personalul medical de la Centrul Perinatologic Hâncești pentru dedicarea și profesionalismul cu care ajută la fiecare naștere.

Părinții lui Daniel, soții Pruteanu, i-au mulțumit lui Vlad Plahotniuc și Fundației „Edelweiss” pentru daruri, declarând că nu se așteptau la o asemenea surpriză. „Nu ne-am aşteptat. Este o bucurie pentru noi şi pentru familia noastră. Ne va fi de folos ceea ce ne-a oferit Fundaţia. Să-l întâlnesc în persoană pe domnul Vlad Plahotniuc a fost pentru mine o emoţie foarte mare”, a spus mama, Ecaterina Pruteanu.


Reamintim, că proiectul „O nouă viață” a fost lansat pe 12 iulie 2016, la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. Prin acest proiect, fiecare mamă care naște la IMC Chișinău primește din partea Fundației lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” o cutie-cadou care conține o saltea, așternuturi, hăinuțe, scutece și alte obiecte utile pentru îngrijirea nou-născuților. Ulterior, în aprilie 2017, campania „O nouă viață” s-a extins în 3 raioane (la Nisporeni, Edineț și Cahul), iar începând cu 21 martie curent se extinde din nou, ajungând să cuprindă un număr total de 24 de maternități. Până în prezent, Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a distribuit un număr de 12.400 de cutii pentru nou-născuți.


132 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco