• Curierul de Hâncești

Vop POPULI...Optaţi pentru un candidat independent sau reprezentant al unui partid politic?La 20 octombrie 2019, vor avea loc alegeri locale generale în toate unitățile administrativ-teritoriale din țară. Data alegerilor a fost fixată în conformitate cu prevederile Codului electoral, ținând cont de faptul că în iunie-iulie 2019 au expirat mandatele de 4 ani ale aleșilor locali. Candidaţii vor fi aleşi pentru funcția de primari și consilieri ai consiliului local/raional. Mulţi dintre candidaţi vor candida ca reprezentanţi ai unui partid politic, dar vor fi şi candidaţi independenţi. În acest context, am decis să realizăm un sondaj pentru a afla ce au de spus locuitorii raionului Hânceşti, întrebându-i:


Optaţi pentru un candidat independent sau reprezentant al unui partid politic?


Răzvan Bodarev, 19 ani, or. Hânceşti: „După părerea mea, aş alege un candidat independent, deoarece nu este condus de nimeni. Cel din partidul politic trebuie să se supună la cei care au contribuit ca acesta să fie ales şi toate ideile care doreşte să le implementeze nu sunt ale lui, ci ale partidului. Pe când cel independent, este liber să-şi facă alegerile proprii şi nefiind sub supunerea cuiva, este liber să aleagă în ce direcţie mai bine ar evolua una sau alta din opiniile sale. Cel independent este mai bun, după părerea mea, decât cel din partid, deoarece are libera alegere la ce şi cum ar fi mai bine de făcut.”


Viorel Mostovoi, 25 de ani, s. Lăpuşna: „Eu sunt pentru candidaţii de pe listele de partid, dar nu de la toate partidele, aici trebuie de mai ştiut şi care este viziunea şi scopurile acelui partid. Dar, în linii generale, candidaţii de pe listele de partid sunt oameni care nu sunt puşi din pod acolo, sunt oameni integri, sârguincioşi care au muncit mult să ajungă acolo şi sunt cunoscuţi de cetăţeni, nu ca şi în cazul celor independenţi, care adeseori sunt nişte persoane pe care prima dată îi vezi, şi cum poţi alege pe un om pe care măcar nu-l cunoşti?”


Emanoela Todoseiciuc, 18 ani, s. Sofia: „Cred că ar trebui sa optăm pentru un candidat independent , deoarece, majoritatea reprezentanţilor partidelor sunt influenţaţi de către alte persoane sau alţi membri de partid. Când este unul independent, puterea îi aparţine lui şi nu este dirijat de alte persoane care ar putea să intervină cu nişte cerinţe...”


Andrian Formanciuc, 35 de ani, or. Hânceşti: „Cunoscând experiența bună a primarului independent din Cahul (credincios apropo) câte proiecte a atras pentru Cahul din afară, aș opta pentru unul independent, dar când îmi dau seama de realitatea contextuală din Republica Moldova, că partidele joacă rolul decisiv... e greu de spus. Fie cu partid fie independent, trebuie să cunosc că candidatul respectiv este un om integru (şi temător de Dumnezeu, de dorit).”


Ecaterena Moroi, 42 de ani, s. Căpineni: „Sunt de părerea că nu are nici o importanță dacă este dintr-un partid politic sau independent, cel mai important, om să fie! Că și acela independent poate fi un hoț și un mincinos și invers, cel din partid poate fi așa. Ceea ce rămâne nouă de făcut, este să vedem care este un om cinstit, care este un escroc şi să facem alegerea corectă.”


Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco