• Curierul de Hâncești

VOX POPULIPentru un elev, profesorul este cea mai importantă persoană după părinţi. Profesorul a fost alături de noi când am făcut primii paşi în viaţa de şcolar, atunci când am intrat în clasa I. Tot el este cel care ne-a pus creionul în mână şi ne-a învăţat să scriem primele cuvinte, a stat alături de noi atunci când am învăţat să citim primele litere. De profesori depinde cum va creşte şi cine va ajunge acel elev, un profesor bun poate creşte o generaţie care va schimba o ţară întreagă şi din contra. Cu prilejul Zilei Profesorului, marcat tradiţional la data de 5 octombrie, am decis să facem sondajul acesta şi să-i întrebăm pe cititori:


Cum ar arăta profesorul model

în ochii dvs.?


Daniela Tăbăcaru, 17 ani, or. Hânceşti: „Un profesor model în ochii mei este acel care știe cum să capteze atenția elevilor și care mereu găsește metode atractive de predare. Este cel care se implică cu tot sufletul în ceea ce face, care depune un efort enorm pentru ca elevii să plece acasă cu inima împăcată că au înțeles tema predată. Un profesor ideal este acel care îți dă sfaturi atunci când trebuie, te încurajează sau chiar te mustrează atunci când este nevoie, este acel care îi pasă de viitorul tău. Un profesor trebuie să emane căldură, energie pozitivă, încredere, pentru ca elevii să se simtă ca acasă.”


Andrei Lecari, 25 de ani, s. Lăpuşna: „Profesorul model este acela care inspiră frumosul și esteticul. El emană afecțiune elevilor și aceștia sunt atașați de el. Învățătorul model uită de profesie și își găsește plăcerea în a preda cunoștințe elevilor. El nu cere învățare, ci înțelegere a ceea ce a semănat el în elevi. El nu mai e doar profesor, ci parte a familiei, nu atât de cointeresat în a primi, cât în a da continuu din roadele sale, elevilor, care au de crescut.”


Irina Bucşa, 34 de ani, or. Hânceşti: „Un profesor model este acel care știe să combine frumosul cu utilul, este acela care îți răspunde cu blândețe la orice întrebare, este acela care inspiră, care își face cu dedicare și dragoste meseria, care cultivă în elevii săi dragostea față de carte, este acel în care orice lecție o pregătește în așa mod în care elevii săi să prefere să-l asculte nu să-și irosească timpul în telefon. Un profesor model e acela care vine cu bucurie la serviciu, şi nu de silă...”


Nicolae Porubin, 44 de ani, s. Sărata Galbenă: „Un profesor model este acel care e prieten cu elevii săi, care primul ajută, care întotdeauna poate îndruma și încuraja într-un mod unic, care înțelege copilul, care oferă posibilitatea elevului de a se exprima și de a se dezvolta în mediul său, care nu impune, dar ajută, este un exemplu la propriu în purtare, vorbire, gândire pentru elevi, care cu bucurie învață ceva nou chiar de la elevi, dacă este nevoie”


Elena Potîngă, 51 de ani, or. Hânceşti: „Profesorul trebuie să fie ca un părinte cu cei pe care îi învaţă, trebuie să arate şi dragoste şi blândeţe, dar să fie şi sever când ei greşesc. Unui profesor bun îi pasă de discipolii săi şi mereu caută să-i înveţe nu numai cum să fie un elev bun, dar cum să fie şi un om bun. De profesori depinde cine va deveni acel copil, deci ei trebuie să fie foarte prudenţi ce exemplu dau elevilor lor.”


Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco