• Curierul de Hâncești

VOX POPULI

În ultimele săptămâni în Republica Moldova au avut loc un şir de evenimente importante care au ţinut în suspans o ţară întreagă. Guvernul de la Chișinău, condus de Ion Chicu, a intrat în funcțiune, după votul din Parlament și depunerea jurământului în fața președintelui Igor Dodon. 62 de deputați ai Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat și-au dat votul pentru instalarea noului guvern condus de Ion Chicu, după ce prin moţiunea de cenzură Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis. În urma acestei decizii, care a stârnit o mare nemulţumire din partea multor cetăţeni am decis să facem acest sondaj şi să întrebăm pe locuitorii raionului Hânceşti:


Ce părere aveţi despre investirea noului Guvern şi ce aşteptări aveţi de la el?Daniel Cuşnir, 32 ani, mun. Hânceşti: „Un guvern nedorit de societate, cu miniștri-marionete artistul principal fiind inegalabilul Igor Dodon. De ce ? De-atâta. Deoarece el dorește un stat controlat și capturat fără un procuror general independent. Să nu mai zic de noul ministrul al educației ce reînvie limba „молдовенеаскэ”. Speranța moare ultima, sperăm ca la prezidențiale, oamenii să vină la vot și să voteze responsabil pentru un președinte de care să nu ne fie rușine.”


Valeriu, 28 de ani, com. Bozieni: „E ceva de nedescris prin ce am trecut când am aflat de demisia Guvernului Sandu, a fost o acţiune care dovedeşte clar că Moldova este condusă doar de escroci, mincinoşi şi hoţi, care când au văzut că ceasul le este aproape au decis să schimbe lucrurile spre binele lor. Două partide au votat, nimeni altcineva decât Socialiştii şi Democraţii... Unde s-au mai văzut democrați care să voteze împotriva democrației și socialiști care să voteze împotriva ajutorului social?. De la noul guvern aşteptăm doar minciuni şi spălarea banilor poporului…”


Veronica Roşca, 23 de ani, com. Lăpuşna: „Trebuie să recunosc că vestea căderii fostului guvern şi investirea celui a domnului Chicu în timpul şi circumstanţele care s-au întâmplat, m-au luat prin surprindere (şi nu în cel mai plăcut mod!). Încerc să fiu cumva optimistă cu privire la noul guvern, deşi îmi apar destul de multe semne de întrebare. Scopurile propuse de noul guvern, precum: „creşterea veniturilor populaţiei, spargerea monopolurilor, combaterea contrabandei şi creşterea nivelului de siguranţă a cetăţeanului” sună într-adevăr frumos în teorie, dar din păcate, le putem mirosi de departe ca nişte clişee destul de ieftine.”


Dorin Ucrainciuc, 19 ani, mun. Hânceşti: „Guvernul lui Chicu reprezintă o răsturnare a puterii efectuată de către socialişti în colaborare directă cu Plahatniuc. Este un guvern necompetitiv care se subordonează direct lui Plahatniuc. Igor Dodon şi ceilalţi se tem de un procuror general independent, pro european cu principii bine definite, din cauza aceasta au făcut ce au făcut...”


Elena Talmazan, 46 de ani, s. Dancu: „Eu nu ştiu practic nimic despre noul guvern, dar nici nu cunoşteam prea mult şi despre guvernul vechi. Aşteptările sunt aceleaşi pentru orice guvern, să caute nu numai folosul lor, dar şi al cetăţenilor. Să fie un guvern cu oameni cinstiţi şi oneşti care vor fi gata să răspundă pentru orice leu din bugetul statului.”


Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco