• Curierul de Hâncești

Vox Populi

În ultima perioadă observăm că valul de furturi în raionul Hânceşti s-a intensificat considerabil. De la începutul anului numai în oraşul Hânceşti au fost sparte mai multe locuinţe din care au fost furate lucruri preţioase şi sume mari de bani. Pe cazurile acestea au fost deschise mai multe anchete penale şi Inspectoratul de Poliţie Hânceşti investighează aceste cazuri, dar până acum infractorii nu au fost prinşi. În contextul acestor evenimente dorim să prevenim, dar şi să întrebăm pe cititorii noştri:Ce măsuri de protecţie trebuiesc întreprinse pentru a ne proteja

locuinţele de hoţi?


Anastasia Verega, 24 de ani, com. Lăpuşna: „În primul rând, una din cele mai importante măsuri pentru protejarea locuinței de hoți este ca să limităm posibilitățile de acces la bunurile personale, adică să avem pusă o securitate sigură în jurul casei, cum ar fi un câine, sau cine are posibilitatea la ceva mai modern își poate instala un sistem de securitate.”


Bogdan Boicu, 18 ani, mun. Hânceşti: „În zilele noastre, hoţii au devenit mai dezvoltaţi datorită noilor invenţii, de aceea eu cred că e nevoie de pus un sistem de securitate în locuinţă, deşi este scump, oricum este cea mai bună variantă disponibilă la moment.”


Cătălin Bulgaru, 46 de ani, com. Cărpineni: „Hoții au devenit o adevărată frică pentru oameni. Nici nu te aștepți când pot să treacă şi pe la casa ta, de aceia în asemenea situații apare nevoia de a lua ceva măsuri de protecţie. Evident că trebuie un câine în curte, iar gardul şi poarta se fac mai bune la calitate şi mai mari în înălţime, ca să fie mai greu de sărit. De altfel, ar fi bine să fie instalate şi camere de luat vederi.”


Angela Ardeleanu, 34 de ani, mun. Hânceşti: „După părerea mea, în fiecare locuinţă, în special la casele pe pământ ar trebui să existe un sistem de securitate care permite intrarea în locuinţă doar a proprietarilor. Desigur, un gard şi nişte lacăte bune tot ar fi o măsură bună de protecţie, dar noi trăim în secolul când pe hoţi nu-i împiedică nimic să pătrundă într-o casă, cât de mult noi nu ne-am proteja...”


Irina Grădinaru, 38 de ani, com. Paşcani:Păi, în primul rând, cred că aș fi mai atentă cu persoanele care mă înconjoară, la fel voi ține legătură cu vecinii, iar când voi fi plecată, câinele îl voi lăsa dezlegat, dacă aș avea posibilitate aș opta pentru camerele de supraveghere, dar și pentru un sistem de automatizare.”


Radu Coşelnic, 21 de ani, mun. Hânceşti: „Una ar fi instalarea unui sistem de securitate bun, cea mai bună după părerea mea măsură ce poate să ne protejeze cu adevărat locuinţele. Un alt lucru ar fi un câine de pază, o măsură tradiţională, dar efectivă. Şi ultimul, cred că ar fi că chiar însuşi proprietarul să fie atent şi vigilent în ocrotirea casei lui.”


Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco