• Curierul de Hâncești

Vox Populi„ Sentiment puternic de afecțiune pentru cineva sau ceva, sentiment de afecțiune față de o persoană de sex opus, iubire, amor. Sentiment de afecțiune dezinteresată pentru cineva sau ceva, de care ești legat sufletește”. Cred că aţi înţeles despre ce sentiment e vorba, desigur DRAGOSTEA. Cam aşa explicaţie găsim în Dicţionarul limbii române când scriem cuvântul „dragoste”. Dar oare aşa definim noi dragostea, oare doar un simplu sentiment de afecţiune este? Fiecare om a experimentat măcar odată în viaţă acest sentiment şi la sigur ştie cum să-l descrie. În contextul Zilei Îndrăgostiţilor, pe care o marcăm la data de 14 februarie, dorim să vă întrebăm:

Cum aţi defini Dragostea?


Petru Dobândă, 42 de ani, com. Cărpineni: Nu ştiu cum să o definesc... Ar fi un sentiment profund între două persoane. Este ceea ce leagă pe oameni împreună şi-i face să trăiască împreună o viaţă întreagă. Dacă este adevărată, atunci nu va trece cu timpul, ci vă rămâne statornică indiferent de orice situaţie.”


Violeta Bobu, 21 de ani, mun. Hânceşti: „Dragostea este cea care ne unește pe noi ca oameni. Dragostea este cea care ne face mai buni și cea care ne face să trăim. Așa cum este scris în 1 Corinteni 13 : „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuiește, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul.” Iar un lucru care trebuie ținut minte este că dragostea care vine de la Dumnezeu este fără sfârșit și de nestăvilit și nu va pieri niciodată!”


Ecaterina Căruţă, 17 ani, mun. Hânceşti: „După părerea mea, asta-i ceva de nedescris, un sentiment puternic, care automat te face mai fericit şi vezi toate părțile bune a lucrurilor... Dragostea e căldura sufletească pentru care luptă mult doi oameni şi care luminează sufletul în orice timp şi situaţie.”


Andrei Ursu, 24 de ani, s. Logăneşti: „Dragostea este un sentiment în primul rând, un sentiment care diferă în dependenţă de persoană pentru care este manifestat. Petru părinţi e un fel de dragoste, pentru prieteni e un alt fel de dragoste, pentru animalele de companie altă dragostea şi pentru jumătatea ta cu totul altă dragoste. Un lucru ce le leagă pe toate acestea este, când necesităţile celuilalt sunt puse mai presus de ale tale, aceasta poate fi numită dragoste cu adevărat...”


Marcel Roşulschi, 28 ani, com. Lăpuşna: „Dragostea e o alegere pe care o facem zi de zi. Majoritatea oamenilor cred că dragostea le va aduce multă bucurie şi doar veselie fără să-şi asume faptul că dragostea nu e despre ei însăşi, dar despre persoana pe care o iubeşti. E greu să înţelegem asta pentru că omul este tentat să gândească foarte egoist, ne închipuim că dragostea va fi adresată doar nouă, dar nu ne închipuim că trebuie să iubim noi şi asta nu e uşor. În dragostea se jertfeşte şi în primul rând se gândeşte la folosul celuilalt! Am mai auzit încă faptul că dragostea doare, ceea ce e foarte greşit. Dragostea descoperă tot ce este mai bun în om şi îl face mereu numai mai bun. Doare trădarea, înjosirea, minciuna, dar dragostea nu poate să doară... E greu să iubeşti şi nu doar cu cuvinte, dar şi cu fapta şi cu inima...”


Aurel VICLIUC

7 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco