• Curierul de Hâncești

Vox Populi Care sunt beneficiile mersului pe jos şi de ce este important?Ce ţi se întâmplă dacă mergi pe jos în fiecare zi? Numai lucruri bune! Iar dacă nu dai mare importanță acestui tip de mișcare, greşești. Automobilele şi alte unităţi de transport au înlocuit în mare parte pentru mulţi oameni mersul simplu pe jos, mulţi din ei nu fac nici 1000 de paşi pe zi. Mersul pe jos e atât de simplu pe atât de important pentru sănătatea fizică, dar şi cea psihică. Ziua mondială a mersului pe jos este marcată anual la 15 octombrie, cu prilejul acestei zile am decis să întrebăm locuitorii raionului Hânceşti:


Care sunt beneficiile mersului pe jos şi de ce este important?


Patricia Procopenco, 27 de ani, or. Hânceşti: „Cu toții știm că mersul pe jos are o mulțime de beneficii atât la nivel fizic, cât și psihic. Însă puţini din noi caută să beneficieze cât mai mult de acest exerciţiu, din contra, noi mereu căutam transport ca să nu mergem pe jos. Mersul pe jos ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și întărește imunitatea omului. Pe lângă toate acestea, mersul pe jos contribuie la scăderea colesterolului și riscul a diferitor boli. Această listă poate continua, căci mai sunt multe alte beneficii. Deci, pot afirma că mersul pe jos este sănătate, o modalitate de a-ți ține corpul și sănătatea în formă.”


Vitalie Ursu, 44 de ani, com. Lăpuşna: „Mersul pe jos este foarte important, în primul rând e un fel de sport, mai ales pentru aceea care nu prea fac sport. Iar în al doilea rând este un bun remediu pentru fugărirea kilogramelor în plus. Cei care merg mereu cu maşina sunt mult mai expuşi la riscul de adăuga ceva kilograme sau chiar şi unele boli, de aceea e foarte important să acordăm timp şi plimbărilor pe jos.”


Alina Bejan, 18 ani, s. Bozieni: „Mersul pe jos este un exercițiu extrem de important. Este un exerciţiu fizic gratis, nu ai nevoie să mergi la sala de sport pentru a face acest exerciţiu. Este sigur, simplu și nu are nevoie de practică, iar beneficiile pentru sănătate sunt numeroase. Persoanele care merg mai des pe jos obţin mai multe beneficii pentru sănătatea mentală și psihică.”


Viorica Bînzaru, 23 de ani, com. Cărpineni: „Mersul pe jos ajută în prevenirea apariției anumitor patologii, spre exemplu: patologiilor cardiace, locomotorii. Mersul pe jos favorizează la întărirea muşchilor scheletici. Combaterea anxietății şi stresului, menţine tonusul muscular. Sunt foarte multe beneficii, de aceea este important ca fiecare să acordăm timp pentru nişte plimbări.”


Vadim Tean, 32 de ani, or. Hânceşti: „Mersul pe jos e un fel de sport pentru cei care nu practică deloc sport. Iar dacă nu mai merg nici pe jos atunci e rău de tot. Mersul pe jos are doar beneficii, chiar şi pentru cei învârstă care se plâng că îi dor picioarele de la mersul pe jos. În general sportul mereu ar trebuie să fie un lucru important în viaţa oamenilor, acesta e sănătate, iar sănătatea e viaţă.”


Aurel VICLIUC

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco