• Curierul de Hâncești

Vox Populi...Ce calităţi aţi aprecia la viitorul candidat la funcţia de primar?Primarul este persoana aleasă prin votul cetăţenilor unei comunităţi care stă la conducerea unui întreg oraş sau sat şi implică multă responsabilitate, de aceea avem de făcut o alegere corectă şi avem de căutat un om cu nişte valori şi standarde înalte. Aflându-ne în pragul alegerilor locale generale am decis să facem acest sondaj şi am încercat să colectăm informaţie cât mai diversificată pentru a pune la îndemâna hânceştenilor mai multe opinii despre cum ar arăta în ochii lor un primar ideal:


Ce calităţi aţi aprecia la viitorul candidat la funcţia de primar?


Veronica Creţu, 19 ani, or. Hânceşti: „După părerea mea, un primar trebuie să fie harnic, ca să ajungă şi în părţile noastre să repare drumurile. Aş aprecia ca viitorul primar să fie mai puţin mândru. Să nu fie făţarnic. Să-şi iubească oraşul. Să fie un bun lider al municipiului nostru. Să fie mai creativ. Să facă mai multe fapte bune. Să vadă şi părţile rele ale oraşului şi să rezolve problemele care stau nerezolvate de ani de zile. Sa fie mai blând cu oamenii. Mai prietenos, să se dea în rând cu noi, să nu stea doar în fotoliul său. Să simtă şi el ce simt locuitorii oraşului.”


Ion Strătuţă, 35 de ani, c. Cărpineni: „În primul rând, aş dori să fie un om onest, că de aceştia care promit şi nu fac nimic, am avut destui. Nu aş vrea să fie unul din cei care iubesc să vorbească mult şi frumos, dar să nu facă nimic, tare nu-mi mai plac aşa oameni. Dar, de obicei, aceştia ajung la conducere. Avem nevoie de un primar care să aibă o inimă aparte pentru alegătorii săi şi să fie mereu la dispoziţia lor. Un om cumpătat şi echilibrat în toate, de acest fel de primar avem nevoie.”


Adriana Zamă, 21 de ani, or. Hânceşti: „După opinia mea, foarte mult contează cum este educat omul, oricine ar veni în această funcţie, om să fie! Mai puține vorbe și cât mai multe fapte. Să aibă stimă și respect pentru cei din jur. Un primar adevărat trebuie să posede următoarele calități: să fie profesionist, să-și iubească orașul, să fie lider al comunităţii locale, să fie sârguincios, creativ, uman și desigur un bun gospodar.”


Gheorghe Cotorobai, 64 de ani, or. Hânceşti: „Sunt de părerea că oricine ar veni la această funcţie trebuie să fie un om cumsecade. Să se ţine de promisiunile lui şi să nu uite de alegătorii săi. Să fie sensibil la nevoile cetăţenilor, nu să se creadă cine ştie ce şi să nu mai putem da de el. Mulţi vin în funcţii înalte, promit multe, iar apoi nici nu-şi mai aduc aminte de noi.”


Liudmila Nour, 22 de ani, or. Hânceşti: „După părerea mea, primarul unui oraș trebuie să fie ca un "tată" pentru cetățenii localității lui. Si deci, ce calități trebuie să aibă un "tată "? Desigur, că trebuie să apere în primul rând interesele cetățenilor lui şi în ultimul rând ale lui. El odată ce numai și-a înaintat candidatura, deodată ar trebui să se dezică de egoismul care îl posedă majoritatea primarilor. În al doilea rând, ar trebui să fie liderul care îşi respectă cuvântul şi îl poate îndeplini, un exemplu pentru cetățeni. Şi nu în ultimul rând să fie "om", dar nu să se considere o ființă excepțională căreia i se permite orice.”


Maria, 29 de ani, s. Lăpuşna: „După părerea mea, un primar demn de scaunul primăriei ar trebuie să întrunească unele dintre cele mai deosebite calităţi: demnitate, curaj, onestitate şi o deosebită inteligenţă. Primar nu înseamnă a fi primul om în sat, ci a fi exemplul şi fruntea satului.”


Aurel VICLIUC

83 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco