• Curierul de Hâncești

VOX POPULI..."Pentru ce destinații turistice optăm când vrem să mergem în vacantă?"

Vara este un sezon multașteptat de absolut toată lumea, iar odată cu acest sezon vine și vacanța. Unii merg la mare, alții merg la munte, iar alții își petrec timpul liber acasă alături de familie. De această dată, ne-am propus să aflăm ce destinații turistice vizitează hânceștenii, întrebându-i:


"Pentru ce destinații turistice optează atunci când vor să meargă în vacantă?"

Veronica Darii, 21 ani, or. Hâncești: „Anul acesta am optat pentru o vacanță în frumoasa țară mediteraniană Italia, și anume orașul Roma. Italia mi-a cucerit inima datorită frumuseţii peisajelor montane, a lacurilor deosebite și a bogăției culturii italiene. Fiind desemnată oficial ca fiind cea mai frumoasă și romantică țară din lume, afirm acest lucru cu certitudine. Combinația incredibilă de numeroase obiective turistice, istorie bogată și natura pitorească, face această țară unică și diversă. Și da, dacă mergi în Italia nu ezita să guști tradiționala pasta care este alimentul de bază în bucătăria italiană.”


Inga Rusu, 25 ani, or. Hâncești: „În această vară preconizez să merg în Spania. Pentru mine Spania este unul dintre cele mai de suflet zone turistice pe care le-am vizitat. Liniștea, casele, marea, aerul curat, toate îmi creează vacanța mult dorită. Aș putea spune că atât de mult îmi place această țară, încât pentru viitor chiar aș vrea să trăiesc acolo.”


Nina Andronic, 17 ani, or. Hâncești: „Ca în fiecare an, eu împreună cu sora mea mergem în Italia. Acolo este mama, iar vacanța noastră este de două ori mai fericită. Îmi place Italia pentru simplitatea și frumusețea ei, pentru mâncarea lor tradițională, pentru oamenii amabili pe care îi întâlnesc cu drag mereu. Venim aici de când eram mici, iar cu fiecare an îmi este tot mai familială această vacanță.”


Irina, 22 ani, or. Hâncești: „Anul acesta nu aș mai vrea să merg departe de casă. Vreau să-mi petrec vacanța ca în copilărie, la bunici, în sat, să mă trezesc dimineața în sânul naturii, să-mi beau cafeaua stând cu picioarele în rouă și să respir aer curat! În această vacanță aș dori să-mi umplu baterile cu cele mai frumoase amintiri ale nopților de vară la bunici, seara la masă să ne așezăm cu toții, la fel cum era atunci când eram copii. Aceasta pentru mine este cea mai frumoasă vacanță!”


Iulian Fiodorov, 32 ani, or. Hâncești: „În vacanță, toată lumea merge peste hotare, eu însă, vin în Moldova. Desigur, optez și pentru alte țări, merg în Franța adesea, însă cu toate astea aștept cu nerăbdare o lună liberă să pot veni acasă, în Moldova. Aici îmi sunt părinții, rudele, prietenii. Cel mai mult îmi pare rău că aici nu avem perspectivă de viitor și suntem nevoiți să venim la noi acasă doar în vizită.”


Olesea, 41 ani, or. Hâncești: „Lucrăm tot anul, iar vara abia așteptăm concediul pentru a lua o pauză. Împreună cu soțul și cei doi copii, ne-am gândit să mergem anul acesta în Grecia. Nu am mai fost acolo, însă prietenii noștri ne-au asigura că este o alegere de nerefuzat. Am mai vizitat Bulgaria și Turcia, desigur ne-am odihnit foarte bine și sperăm să venim cu aceleași impresii frumoase şi în acest an.”


Cristina Iacub, 27 ani, or. Hâncești: „Pentru noi vacanța noastră va fi la toamnă, în această vară ne pregătim de nuntă, iar timpul şi resursele nu ne permit. Chiar dacă v-om merge în sezonul rece, v-om opta pentru o țară mai caldă. Am vrea să vizităm Antalya, Turcia, dar până la toamnă mai este timp, iar planurile foarte ușor se schimbă.”


Maria MUNTEANU

24 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco