• Curierul de Hâncești

„Vreau foarte mult să-i mulţumesc, în primul rând, lui Dumnezeu...”

Tânăra talentată despre care vreau să vă povestesc practică un sport pe care poate mulţi din dvs. nu-l cunoaşteţi. Taekwon-do este o artă marţială coreeană, caracterizată în special prin lovituri înalte cu piciorul şi lovituri cu pumnul şi prin „spiritul Taekwon-do”, care trebuie să se evidenţieze în toate aspectele vieţii unui practicant (respect, dreptate, curaj, modestie, loialitate, perseverenţă, smerenie, credinţă, autocontrol).


Didina Cravcenco este originară din s. Lăpuşna, unde îşi face studiile la Liceul Teoretic Lăpuşna, fiind elevă în clasa a XII-a. Didina este deţinătoarea centurii roşu cu negru (penultima centură până la cea neagră I dan). „Cu ajutorul Domnului, în această vară voi avea examenul pentru centura neagră, fiindcă mă antrenez deja de 7 ani în cadrul Clubului sportiv de Taekwon-do „Stolas Leukas” din Moldova” – ne-a povestit Didina, antrenorul ei fiind Ion Rotaru, deţinător al centurii negre III dan.

„Sincer, niciodată nu m-am gândit de ce îmi place taekwon-do-ul. Acum dacă stau să mă gândesc cred că-mi place din simplul motiv că deja a devenit o parte din viaţa mea şi că prin taekwon-do am avut posibilitatea de a-mi schimba viaţa şi de a trăi după cum mă învaţă Dumnezeu prin Cuvântul Său. Şi da, îmi place taekwondo-ul pentru că este un sport, iar eu în general iubesc sportul!” – a povestit Didina despre cum a pornit dragostea sa pentru acest sport.

Didina ne-a povestit că cei care au motivat-o să înceapă a se antrena în acest sport, au fost părinţii ei. „Părinţii mi-au zis că ar fi bine să mă antrenez pentru ca să învăţ cum să mă apăr atunci când va fi nevoie. Chiar dacă m-au motivat, la primul antrenament nu am fost, deoarece nu vroiam să fiu unica fată, însă după ce fratele mi-a zis că mai sunt fete am mers la cel de al doilea antrenament. Pe parcurs a început să-mi placă foarte mult, fiindcă aveam succese şi era ceva la care chiar mă descurcam. La un moment, am vrut să renunţ şi atunci, un alt om care m-a motivat, a fost antrenorul meu, Ion Rotaru, care m-a încurajat să continui să mă antrenez.”


Reuşitele acestei tinere talentate sunt foarte multe. Începând cu anul 2013 şi până acum, Didina, a participat la peste 25 de competiţii sportive unde a luat locuri de frunte la proba taekwon-do sparing şi tull. De asemenea ea este deţinătoarea titlului de campion republican la taekwon-do. Numărul medaliilor Didinei este unul de-a dreptul uimitor, 19 medalii de aur, 12 medalii de argint şi nici o medalie de bronz. Rezultatele ei spun de la sine despre talentul Didinei.


Clubul sportiv la care se antrenează Didina este unul creştin, preşedintele clubului fiind Vasile Filat, păstor, misionar, conducător al organizaţii creştine. La antrenamente în cadrul acestui club, ei studiază Biblia şi la fel sunt motivaţi să meargă şi să deschidă alte secţii sportive în toată ţară şi să înveţe pe alţii ceea ce au învăţat ei. ,, Pe viitor mă gândesc să deschid şi eu grupe de taekwon-do în alte sate din Moldova sau oriunde mă va trimite Dumnezeu pentru a vesti şi altor oameni Cuvântul lui Dumnezeu” – ne-a povestit Didina despre planurile sale pe viitor.


„Vreau foarte mult să mulţumesc, în primul rând, lui Dumnezeu pentru că mi-a purtat de grijă în toţi aceşti ani şi pentru că mi-a dat aşa oportunitate de a-l cunoaşte. Mulţumesc de asemenea părinţilor mei care în toţi aceşti ani au învestit foarte mult în mine, pentru a avea cele necesare, pentru a participa la competiţii şi nu, în ultimul rând, pentru că m-au încurajat de fiecare dată! Mulţumesc şi antrenorului meu pentru că a văzut potenţial în mine, pentru că a depus şi depune mult efort pentru a ne învăţa, dar şi pentru dragostea lui pe care am văzut-o de fiecare dată şi la antrenamente, dar şi în afara lor” – a fost mesajul de mulţumire al Didinei pentru toţi cei care i-au fost alături pe parcursul acestor ani.

Din partea CURIERULUI îi dorim Didinei rezultate frumoase în ceea ce şi-a pus ea în plan.


Aurel VICLIUC

155 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco