• Curierul de Hâncești

Zece cupluri și-au legat destinul de Ziua Dragostei

Sâmbăta trecută, de Ziua lui Dragobete, (zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii), Oficiul de Stare Civilă (OSC) din Hâncești s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, cu baloane și inimioare, și covor roșu la intrare. Angajații oficiului, îmbrăcați în costume naționale, cu pâine și sare au întâmpinat cele zece cupluri, decise să-și unească destinele anume în această zi, a Dragostei.


Și-au jurat dragoste și credință tinerii: Bejenuță Eugeniu și Angheluța Luminița, Goldan Artiom și Plăcintă Crina, Iorgoglo Serghei și Caranga Cristina, Ceronică Ruslan și Coșleț Tatiana, Gânu Nicolae și Popa Natalia, Carimov Zafar și Cușcan Alisa, Sârbu Vasile și Secu Maria, Răducanu Sergiu și Olaru Alina, Tabacari Gheorghe (44 de ani) și Bradu Iuliana (36 de ani), dar și cea mai vârstnică pereche: Caraman Vasile (73 de ani) și Tonu Ana (71 de ani), zece cupluri care și-au oficializat căsătoria într-un mod inedit, de ziua Dragostei, imortalizând momentul în anturajul rudelor, nașilor și prietenilor.


Mai nou, atât mirii și miresele, cât și angajații oficiului, toți au fost îmbrăcați în ii. După oficierea spectaculoasă a celor zece căsătorii, și fermul „Da!”, declarat în fața angajatului OSC, câțiva pici de la o grădiniță din oraș, le-au adus tinerilor însurăței verighetele pe pernuțe.


Certificatul de căsătorie le-a fost înmânat de viceprimarul municipiului Anadela Tofilat, care le-a urat multă dragoste, fericire și casă de piatră. După felicitările de rigoare din partea rudelor, tinerele cupluri au dansat valsul lui Doga și s-au felicitat reciproc, servind simbolica cupă de șampanie.

„Deja a devenit o tradiție, ca de Dragobete, să avem mai multe solicitări din partea tinerilor de a-și înregistra căsătoria anume în această zi, ca fiind o zi ce simbolizează începutul unui nou anotimp şi al reînsufleţirii naturii, dar și simbol al Dragostei eterne” - a declarat pentru CURIER Angela Bunduchi, șefa OSC Hâncești. Sperăm ca această tradiție să perpetueze, iar familiile nou formate, să aibă la temelie așa valori, precum: dragostea şi credința.”Tatiana Todoseiciuc
0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco