• Curierul de Hâncești

Ziua Agricultorului - marcată modest la Hâncești

Vinerea trecută,la data de 29 noiembrie, în incinta Casei de Cultură Hâncești a fost marcată Ziua profesională a lucrătorilor din agricultură și din industria prelucrătoare, în cadrul căreia au participat mai mulţi producători agricoli, precum şi oficialități ale raionului, şi oraşului.

„Ziua Agricultorului” este sărbătorită tradițional în fiecare an în raionul Hâncești, anul acesta fiind la cea de-a 25-a aniversare. De această dată, cca 200 de producători agricoli, fermieri, oameni care muncesc în domeniul agroalimentar și deținători ai gospodăriilor țărănești s-au reunit în incinta Casei de Cultură pentru a marca acest eveniment. Oficialitățile prezente, printre aceștia fiind: șeful Direcției Agricultură și Alimentație, Ion Sîrbu, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Tatiana Nistorică, vicepreședintele raionului, pe domeniul de agricultură, Dumitru Cornei, directorul Camerei de Comerț şi Industrie, Tatiana Cojocaru, primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari ș.a., au au aduc cuvinte de laudă, și felicitări agricultorilor din sală.

Cu un cuvânt de început pentru a face o totalizare și pentru ai menționa și felicita pe toți cei prezenți la eveniment, a venit Ion Sîrbu, șeful Direcției Agricultură și Alimentație. „Cu prilejul zilei profesionale a lucrătorilor din agricultură și din industria prelucrătoare, vreau să felicit toți gospodarii acestui raion. Vreau să menționez că sectorul agroalimentar este unul foarte important în economia raionului, iar datorită vouă, acesta nu stagnează, ba dimpotrivă avem rezultate din ce în ce mai îmbucurătoare. Agricultura reprezintă una dintre cele mai importante ramuri ale Republicii Moldova, iar numărul impunător de gospodării, este dovada hărniciei neamului nostru ” - a menționat Ion Sîrbu.

Tradițional, gospodarii sunt premiați cu diplome pentru merit și menționări în cadrul acestui eveniment.

Tatiana Nistorică, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a ținut să aducă un cuvânt de felicitare și de merit pentru cei datorită cărora agricultura țării tinde spre o creștere considerabilă și înfloritoare.

„Sunt onorată să fiu astăzi alături de dvs. și vreau să vă comunic cu respect cele mai calde urări de bine din partea ministerului Agriculturii, Dezvoltării și Mediului și să vă spunem că vă vom fi alături în continuare în întâmpinarea diverselor proiecte de dezvoltare. Noi, mizăm pe devotamentul și răbdarea de care dați dovadă în fața multor provocări, știm că este un sector cu multe cerințe, iar noi vă salutăm cu respect în facilitarea dezvoltării acestui domeniu ” - a mai adăugat Tatiana Nistorică.

Vicepreşedintele raionului Dumitru Cornei la fel a adus un cuvânt de laudă pentru agricultorii raionului Hâncești, menționând că hărnicia, dăruirea de sine și devotamentul de care dă dovadă un agricultor este fața economiei unui raion.

Pentru invitații evenimentului a fost organizat un mic concert, în cadrul căruia au evoluat talentele autohtone: ansamblul de dansuri „Lăpușnița” și elevii de la Şcoala de arte „Timotei Bătrânu”.

Maria MUNTEANU

13 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco