• Curierul de Hâncești

Ziua copiilor dispăruţi


De ziua internaţională a copiilor dispăruţi, Inspectoratul de Poliţie Hânceşti a desfăşurat mai multe acţiuni de informare25 mai este Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi, zi în care se face apel la responsabilitatea şi solidaritatea umană faţă de dispariţia voluntară a copiilor. Astfel, joia trecută, au fost întreprinse mai multe acţiuni de către reprezentanţii IP Hânceşti, care au avut scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la problematica copiilor declaraţi dispăruţi.


Inspectoratul de Poliţie Hânceşti  a marcat această zi  prin activități  de informare și sensibilizare a copiilor și  părinților  referitor la numărul de dispariții voluntare în rândul minorilor. În acest context,  angajaţii Inspectoratului de Poliţie Hânceşti au organizat „Ziua uşilor deschise”, acţiune în cadrul căreia au avut în calitate de vizitatori copii şi părinţi din municipiul Hânceşti. Aceştia au fost familiarizaţi cu condiţiile ce pot determina abandonul de domiciliu, consecinţele ce pot surveni asupra copiilor nesupravegheaţi, precum şi situaţiile de risc la care sunt supuşi aceştia în timp ce abandonează domiciliul.


„Principalele motive pentru care copiii fug de acasă sunt lipsa supravegherii din partea părinţilor, teama de reacţia părinţilor faţă de situaţia şcolară sau faţă de o greşeală comisă de copil, situaţia financiară precară din familie, dar şi conflictele din familie sau ca urmare a plecării părinţilor la muncă în străinătate, a specificat Tatiana Solotcaia, ofiţer de presă a IP Hânceşti.


În acest sens, pentru prevenirea cazurilor de abandon de domiciliu, subdiviziunile teritoriale poliţieneşti de comun cu alte autorităţi competente organizează în permanență razii, participă la evaluarea copiilor care părăsesc domiciliul şi a fenomenului însăşi, vizitează  familii unde problemele şi situaţia existentă pot genera părăsirea domiciliului de către copii”, a încheiat sursa citată.  


În cadrul acţiunii, desfăşurate chiar în faţa primăriei Hânceşti au fost etalate mai multe modele de vestimentaţie a poliţiştilor, echipament de lucru al angajaţilor din poliţie, automobile speciale ale subdiviziunilor poliţieneşti, cât şi echipament al sectorului poliţiei de frontieră din Leuşeni. Tot aici, copiii au avut posibilitatea să probeze şi să ţină în mâini o parte din mijloacele specifice profesiei de polițist. Elena Golubnic

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco