• Curierul de Hâncești

Ziua Curăţeniei – la Cărpineni!

Sâmbăta trecută, la data de 15 septembrie întreg mapamondul a marcat Ziua Mondială a Curățeniei. Inițiativa civică cu genericul ,,Hai, Moldova!", lansată şi la noi în ţară, în acest context, a fost susţinută de mai multe primării din raionul nostru, acestea conformându-se dispoziţiei preşedintelui raionului de a mobiliza populaţia în scopul întreprinderii diverselor acţiuni de salubrizare în teritoriu.


La Cărpineni, Ziua curăţeniei s-a început din draga dimineaţă, câţiva angajaţi ai administraţiei publice locale, împreună cu un grup de iniţiativă din sat, elevi, profesori, pensionari şi-au dat întâlnire chiar în faţa primăriei.

„Am fost în jur la 20 de persoane, repartizaţi pe grupuri a câte 2-3 am mers pe diverse străzi ale comunei. Am făcut ordine pe marginea drumurilor din localitate, dar şi în cele 3 parcuri. Primăria ne-a pus la dispoziţie transportul pentru evacuarea deşeurilor, dar şi echipamentul necesar – mănuşi, saci de gunoi. Evident, că era mult mai bine dacă majoritatea populaţiei era antrenată în activitatea dată, deoarece localitatea este a noastră, a tuturor, de aceea trebuie s-o menţinem curată şi amenajată” a declarat Fevronia Şelaru, membru al grupului de iniţiativă.

Pentru a sensibiliza populaţia din comunitate întru păstrarea ordinei şi curăţeniei, parajurista primăriei Veronica Li-Şui-Cean a postat pe pagina oficială a primăriei pe Facebook un foto reportaj cu deşeurile colectate în acea zi: diverse recipiente de la bere, vin, rachiu, etc., făcând şi nişte comentarii cu anumite recomandări: „Ce consumă cărpinenii... ușor poate fi determinat după deșeurile pe care aceștia le aruncă direct pe marginea drumului. Lipsa urnelor de gunoi nu este o scuză. Gunoiul nu se aruncă în drum! Luați pungile și sticlele deșarte acasă și încheiați contract de evacuare a deșeurilor cu ÎM ,,Cărpineni Servicii”a recomandat parajurista primăriei Cărpineni consătenilor săi, rugându-i să manifeste puțină responsabilitate și respect față de munca acestor oameni, care au în grija lor întreaga comunitate.


Tatiana TODOSEICIUC

131 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco