• Curierul de Hâncești

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului - sărbătorită la Hânceşti

Vineri, 14 iunie, în incinta Casei de Cultură Hânceşti, lucrătorilor în domeniul sănătăţii le-a fost organizat un eveniment festiv cu prilejul „Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului”. Evenimentul a fost organizat de către Consiliul raional Hânceşti în colaborare cu Direcția Cultură și Turism și Casa de Cultură Hânceşti.

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului în Republica Moldova se sărbătorește în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie. La începutul evenimentului, președintele raionului Hânceşti, Anatolie Chetraru, a felicitat lucrătorii medicali și farmaciștii cu ziua profesională. „Înţelegem foarte bine că profesia de medic este ceva aparte de restul. Medicii obţin aceste abilităţi într-o muncă asiduă, cu mult efort şi pe o perioadă foarte îndelungată. Vă doresc să oferiţi pacienţilor clipe de adevărată fericire şi de a se revigora şi a deveni sănătoşi. Iar în acest efort sublim să aveţi parte de susţinerea destinului şi bunului Dumnezeu.”


Pentru muncă asiduă, responsabilitate, profesionalism, succese deosebite, dăruire de sine, competență în domeniul medicinii, președintele raionului a menționat un grup de medici şi asistente medicale cu diplome de excelență și a acordat premii bănești veteranilor din domeniul sănătății.


Tot aici un cuvânt de felicitare şi apreciere a avut Ion Mereuţă, reprezentantul Guvernului în teritoriu. „Rolul medicilor în societate este unul desigur cunoscut. Astăzi dvs. meritaţi sincere mulţumiri din partea pacienţilor dvs. Vreau să vă mulţumesc ţinând cont de faptul că dvs. aveţi cea mai înaltă calificare. Fiecare instituţie de stat, în special cele din domeniul sănătăţii, au onoarea şi obligaţiunea să vă asigure cu echipamentul necesar, în rest dvs. aveţi toate capacităţile de a vă onora obligaţiunile. Vă doresc multă sănătate, bucurie, să vă stimeze tot cei care vă cunosc, sunteţi cei care aţi dat şansă multora la o viaţă nouă. La mulţi ani!”

Mesajele de felicitare au continuat şi din partea vicepreședinţilor raionului Hânceşti, Vera Patraşcu şi Iurie Levinschi, primarului interimar al mun. Hânceşti Ion Ciubuc și consilierului raional, Igor Eremia. Petru Ciubotaru, directorul Spitalului raional Hânceşti, a încheiat sărbătoarea cu un mesaj de felicitare și mulțumire, adresat tuturor lucrătorilor medicali din raion.


Pe parcursul evenimentului, în fața audienței cu un concert de excepție, au evaluat ansambluri de cântece și dansuri din raion, delectând publicul cu un repertoriu de melodii şi dansuri.


Aurel VICLIUC

96 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco