• Curierul de Hâncești

Ziua medicului la Hânceşti


Vineri, în ajunul Zilei profesionale a medicului şi farmacistului, Consiliul raional Hânceşti a invitat lucrătorii medicali din raion la un spectacol care s-a ţinut în Casa raională de cultură, în cadrul căruia au fost premiaţi angajaţii sistemului cu cele mai frumoase rezultate, iar în încheiere au audiat un buchet de melodii interpretat de trupa Brio Sonores.


La manifestaţie au fost invitaţi şi oaspeţi de onoare: preşedintele raionului Ghenadie Buza, medic de profesie, primarul oraşului Alexandru Botnari, consilierul raional Igor Eremia, şi dânsul medic de profesie, Ion Midrigan, vicedirector la Staţia de Asistenţă Medicală Urgentă din Chişinău, fost director al Spitalului raional Hânceşti, dar şi şefii instituţiilor de sănătate din raion, medici şi lucrători medicali.


Cu un mesaj de felicitare pentru cei prezenţi a venit Ghenadie Buza, care a menţionat că profesia de medic este cea mai responsabilă de pe pământ, amintindu-şi cu plăcere de activitatea sa în calitate de medic în colectivul secţiei Chirurgie, secţiei Consultative, la conducerea căreia s-a aflat mulţi ani, precum şi în cadrul colectivului Blocului operator şi al secţiei Reanimare, amintindu-şi cu recunoştinţă de oamenii în halate albe care au stat la baza formării sale ca specialist, ca conducător şi ca om.


„Vreau să felicit cu această frumoasă sărbătoare colectivele Spitalului raional Hânceşti, Spitalului Cărpineni, medicina de familie, Centrele de Sănătate, Centrul de Sănătate Publică, Medicina de Urgenţă şi Centrul Stomatologic. Aduc un omagiu veteranilor care şi-au sacrificat viaţa pentru a face bine oamenilor: Miron Popa, Dumitru Mahu, Aurel Penu şi Profir Croitoru, dar şi foştilor conducători ai spitalelor din raion: Ion Midrigan, Mihail Ciobanu, Igor Eremia, Grigore Ivancov. Nu putem uita nici de cei care s-au dedicat mulţi ani meseriei de medic şi acum nu mai sunt cu noi: Valeriu Golovatîi, Ştefan Vasiliu, Lilia Popa” – a menţionat preşedintele raionului, după care a vorbit despre investiţiile din sistemul medical pe care Consiliul raional le planifică în viitor.


Este vorba despre reparaţia capitală a Blocului Terapeutic cu construcţia unei galerii pentru transportarea pacienţilor până în Blocul Chirurgical, construcţia secţiei patomorfologice (morga), unde va fi amplasată şi arhiva, proiect care este deja în derulare, precum şi termoizolarea CSP, reparaţia capitală a policlinicii orăşeneşti ş.a. După ce le-a mulţumit tuturor că îşi fac datoria cu abnegaţie, dl preşedinte a înmânat mai multe diplome de excelenţă şi premii din partea Consiliului raional angajaţilor din sistem cu rezultate frumoase în activitate, venind cu un cadou din partea Consiliului raional - un calculator pentru secţia Reanimare. 


Directorul Spitalului raional, Petru Ciubotaru, şi-a felicitat colegii şi a acordat diplome de excelenţă din partea Ministerului Sănătăţii, la fel şi medicul şef al CSP angajaţilor din cadrul Centrului de Sănătate Publică. Cu un mesaj de felicitare, dar şi cu diplome, cadouri şi flori din partea primăriei şi Consiliului municipal a venit primarul Alexandru Botnari, care a mulţumit medicilor şi lucrătorilor medicali pentru munca enormă depusă zi de zi la straja sănătăţii cetăţenilor, dorindu-le să fie apreciaţi la justa valoare. Mai mulţi medici s-au ales şi cu diplome din partea Guvernului, înmânate de consilierul raional şi medicul Igor Eremia, care, la fel, a venit cu cuvinte frumoase în adresa colegilor săi.


Cu această ocazie, Consiliul raional a venit cu un cadou pentru angajaţii sistemului medical, invitând trupa Brio Sonores să-i încânte cu un buchet de melodii.Elena Zaițev

3 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco