• Curierul de Hâncești

Ziua persoanelor cu dizabilităţi – marcată în cerc restrâns


Luni, administraţia raionului a invitat preşedinţii organizaţiilor teritoriale a persoanelor cu dizabilităţi pentru a le adresa un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor cu necesităţi speciale. Programul din acest an a ieşit din tiparele obişnuite, fiind organizat într-un cerc restrâns.


La eveniment au participat, alături de preşedinţii organizaţiilor locale, lucrători şi asistenţi sociali din primării, lucrătorii centrelor comunitare pentru persoanele cu dizabizabilităţi, alături de ei fiind vicepreşedintele raionului Vera Pătraşcu, şefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Tamara Călugăru, preşedintele Societăţii raionale a invalizilor Vasile Rujanschi, care au venit cu mesaje de felicitare în adresa acestei categorii de populaţie, care în raionul nostru numără peste 5000 de persoane. După mesajele de rigoare, invitaţii au asistat la un program artistic organizat cu suportul Direcţiei Cultură şi Turism, în cadrul căruia au evoluat tineri artişti autohtoni.


În contextul sărbătorii, vicepreşedintele raionului le-a înmânat preşedinţilor organizaţiilor locale diplome şi premii băneşti din partea Consiliului raional şi al preşedintelui raionului, invitându-i după spectacol la cantina socială, la o masă de binefacere, la care ulterior au participat circa 120 de persoane.


Înainte de aceasta, preşedinţii organizaţiilor locale au participat la o şedinţă de totalizare a activităţii Societăţii raionale a Invalizilor pe anul 2017, unde preşedintele organizaţiei Vasile Rujanschi a venit cu o dare de seamă referitor la activitatea Organizaţiei teritoriale a Nevăzătorilor, referindu-se şi la activităţile caritabile de distribuire a ajutoarelor umanitare, a coletelor cu produse alimentare şi a prânzurilor calde în comun cu „Armata Salvării”. Elena Zaițev

11 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco