• Curierul de Hâncești

„Ziua ușilor deschise” - la CiuciuleniDuminică, 9 februarie, în incinta centrului „Prezicere divină” din satul Ciuciuleni a avut loc „Ziua ușilor deschise”. Această activitate a avut drept scop vizita liberă a centrului de către orice sătean. Acest centru este un antreprenoriat social format din 14 membri care nu deține subvenții de la stat, înregistrându-se la autogestionare.

Potrivit directorului centrului, Valentina Geamană, inițiativa acestei activități „Ziua ușilor deschise”, a fost generată de motivul unei provocări din partea sătenilor, iar această zi a făcut posibilă libera intrarea oricărui doritor. În cadrul evenimentului, a fost făcută o dare de seamă privind transparenței activității centrului.

„Lucrăm cursiv cu diaspora, mai mulți membri de peste hotare, precum Canada, Irlanda, SUA, Germania, Italia, Portugalia, investesc în susţinerea centrului. La fel din partea diasporei suntem susținuți atât cu finanțe cât și cu alimente, textile și jucării. Din cauza unor divergențe cu primăria satului, lumea se arată nemulțumită față de unele prestări ale serviciilor, însă pentru viitor în favoarea ameliorării aceste disconcordanțe, preconizăm să includem un panou în fața centrului, unde toate cheltuielile și activitățile acestuia vor fi expuse în cel mai transparent mod posibil” - a declarat pentru „Curierul de Hâncești”, Valentina Geamănă.

Informăm că la moment în centrul azilului de bătrâni se află șase persoane, iar în incinta centrului pentru protecția mamei și a copilului sunt 7 beneficiari. Costul de întreţinere a unui beneficiar este de 2000 lei lunar.


Maria Munteanu

627 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco