• Curierul de Hâncești

Ziua Victoriei – marcată cu inaugurarea memorialului eroilor căzuţi în război

Joi, 9 mai, de Ziua Victoriei, când în R. Moldova s-au marcat 74 de ani de la încheierea celui mai mare conflict armat din istorie – cel de-al Doilea Război Mondial, autorităţile municipiului Hânceşti şi ale raionului au adus un omagiu soldaţilor căzuţi pe câmpul de luptă în cadrul unui miting solemn desfăşurat în Piaţa Suveranităţii sub acordurile Orchestrei de Fanfară a Casei raionale de Cultură.


Mitingul a fost deschis de primarul interimar Ion Ciubuc, alături de care au fost deputaţii Alexandru Botnari şi Ghenadie Buza, preşedintele raionului Anatolie Chetraru, precum şi comandantul Centrului Militar Teritorial Pavel Lupu, care au venit cu mesaje de gratitudine faţă de cei care şi-au dat viaţa în acest sângeros război, au luptat pentru pace şi s-au întors acasă, la familii şi copii, fără mâini sau fără picioare, menţionând că generaţiile viitoare nu ar mai trebui să admită asemenea tragedii.

Un omagiu deosebit i-a fost adus dnei Claudia Mihai, veteran de război, unica care a mai rămas în viaţă dintre veteranii care au luptat în acest război din mun. Hânceşti, dar care nu a putut fi prezentă la miting din motive de sănătate precară. De asemenea, autorităţile locale şi-au exprimat recunoştinţa şi aprecierea adâncă pentru văduvele de război, 12 la număr, care împreună cu Claudia Mihai au primit din partea administraţiei colete cu produse alimentare. Pentru ele, dar în mod deosebit pentru dna Claudia Mihai, au fost recitate poezii despre pace.

În încheierea mitingului, autorităţile au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, după care, împreună cu coloanele de cetăţeni, s-au îndreptat către Memorialul eroilor, reparat capital de către administraţia locală, unde, după ceremonia de inaugurare, participanţii la miting au depus flori. Ulterior, pentru văduvele de război a fost organizată o masă de binefacere.


Elena ZAIŢEV

0 afișare

Tel. de contact redacție: (0269) 2-32-33

Tel. de contact manager/fax: (0269) 2-44-23

E-mail: cdh1@mail.ru / publicitate.curier@gmail.com

                                                                                                                             

Adresa redacției: str. Mihalcea Hâncu, nr. 132,

biroul 300, mun. Hâncești

© 2018 by Alina Cravcenco