× Acasă Echipa Curierul Contacte

Tinere Talente „Pentru cineva un tablou reprezintă doar simple forme și linii sau pete de culoare…

„Pentru cineva un tablou reprezintă doar simple forme și linii sau pete de culoare, pentru mine, însă, e întregul univers”

    „Viața mereu mă impresionează, pentru că ea însăși este un mister. Pentru mine, viața e artă și arta e viață. Iar visul meu e să-mi transform iubirea în artă. De aceea, aleg să trăiesc clipa, aleg să-mi curgă culorile prin vene și eu să le înșir pe foi, dezvoltându-mi darul cu care m-a înzestrat Dumnezeu” – a spus Feodora Şargu, eroina articolului din săptămâna aceasta.

    Feodora are 18 ani, este elevă în clasa a XI-a al Liceului Teoretic „Ștefan Holban” din c. Cărpineni, satul ei natal. Totodată, este și anul 4 la Școala de Arte, unde face cursuri de pictură. Aici permit frumosului să-mi pătrundă în fiecare celulă, motivându-mă și inspirându-mă să-mi creez fericirea cu o simplă pensulă și o foaie” – a spus Feodora.

    „Vincent Van Gogh spunea: „Și apoi, am natura, arta și poezia, și dacă nu este suficient, atunci ce este de ajuns?” – astfel, vreau să zic că iubesc viața, iubesc natura și tot ce îmi oferă ea. Iubesc zâmbetul naiv, dar și lacrimile sărate, iubesc misterioasa lună, dar și soarele arzător, iubesc răsăritul, dar și apusul, iubesc noaptea, dar și ziua, iubesc marea agitată, dar și cerul senin. Și-i mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat puterea de a vedea frumosul în orice. Astfel, arta m-a învățat să mă iubesc, m-a învățat să iubesc și să-mi creez propria lume cu nişte culori și o pensulă, un univers ce-mi este refugiu. Pentru cineva, un tablou reprezintă doar simple forme și linii sau pete de culoare, însă pentru mine e întregul univers” – a spus tânăra talentată.

    Feodora are dragostea pentru pictură încă din frageda copilărie. „Nu știam dacă am talent, nu-mi păsa. Știam doar că mă simțeam bine și eram fericită atunci când țineam creionul în mână și începeam să-mi înșir ideile pe foi. În acest context, prima mea profesoară, Svetlana Grinciuc, mi-a descoperit talentul și m-a încurajat să fac cursuri de pictură. Astfel, am cunoscut-o pe domnișoara Maria Jucov, profesoară de Arte plastice, care îmi este un exemplu, un ghid. O profesoară cu mâini dibace și o inimă de aur. Este o ființă minunată ce mă inspiră și mă ajută să-mi dezvolt spiritul creativ și dragostea de artă” – a povestit Feodora.

     Pictorul olandez Vincent Van Gogh, precum și cel mai mare pictor din întreaga istorie a omenirii – Leonardo da Vinci, sunt pictorii, care o inspiră pe Feodora. „Mă inspiră și mă impresionează prin modul în care ei își exprimă emoțiile și sentimentele, prin coloristica inovatoare și subtilitatea gradată a tonurilor!” – a declarat ea.

    Tânăra pictoriţă a participat la o mulţime de concursuri, locale, raionale şi naţionale la care s-a plasat pe locuri de frunte. La final, ea ne-a împărtăşit planurile sale pe viitor. „Viața mereu mă impresionează, pentru că ea însăși este un mister. Pentru mine, viața e artă și arta e viață. Iar visul meu e să-mi transform iubirea în artă. De aceea, aleg să trăiesc clipa, aleg să-mi curgă culorile prin vene și eu să le înșir pe foi, dezvoltându-mi darul cu care m-a înzestrat Dumnezeu.”